2009-07-22

Tökpüréleves tökmaggal




Hozzávalók:

35 dkg főzőtök
1 db zöldpaprika
1 szál sárgarépa
1 szál gyökér
1 csokor kapor
1 kis csomag héj nélküli tökmag
2 szál zöldhagyma vagy 1 kis fej vöröshagyma
tengeri só
tejföl vagy joghurt
kurkuma
kevés olaj
1 kanál graham liszt


Hozzávalók:

35 dkg főzőtök
1 db zöldpaprika
1 szál sárgarépa
1 szál gyökér
1 csokor kapor
1 kis csomag héj nélküli tökmag
2 szál zöldhagyma vagy 1 kis fej vöröshagyma
tengeri só
tejföl vagy joghurt
kurkuma
kevés olaj
1 kanál graham liszt

Elkészítés:

A hagymát olajon megdinszteljük, rátesszük az apróra vágott kaprot és a kurkumát, sót. Néhány kavarás után felengedjük vízzel és beletesszük a kockára vágott zöldséget. Amikor megfőtt, elturmixoljuk és a lisztből, joghurtból habverővel habarást készítünk rá. Bele tesszük a tökmagot és rövid főzés után tálaljuk.


0 HOZZÁSZÓLÁS:

Megjegyzés küldése

 

Szegedi Szemek Olvasói

Szeged a térképen

 

SZEGEDI SZEMEK - DESIGNED BY APÁT LAJOS