Hozzávalók:
5 db nagyobb burgonya
liszt
1/2 kg szilva
1 tojás
pici só
Elkészítés:
A burgonyát feldarabolom és sós vízben megfőzöm, majd villával péppé töröm és hagyom kihülni. Beleteszem a tojást és összegyúrom annyi lisztel, hogy a massza kissé ragacsos, de jól forházható legyen. 5 cm átmérőjű rudat formázok, 5-6 cm-es darabokat levágok, a közepébe fahéjas szilvát nyomok, majd gombóc alakúra gömbölyítem. Forrásban lévő vízbe teszem és addig főzöm amíg fel nem jön a víz tetejére. Szűrővel kiemelem és pirított zsemlemorzsába forgatom.
Tálaláskor porcukorral meghintem.
Könyvajánló: Yotam Ottholenghi - Lélek
-
Aki követ, tudja mekkora Ottolenghi rajongó vagyok és ezzel tudom, hogy nem
vagyok egyedül, így év végén újabb könyve megjelenésének örülhettünk,
mely...
2 hónapja
0 HOZZÁSZÓLÁS:
Megjegyzés küldése