Hozzávalók:
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1 kisebb fej vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 evőkanál őrölt pirospaprika
10 dkg rizs (fejenként)
1 doboz halászlé alap
tenger gyümölcsei
olivaolaj
só
Elkészítés:
Olivaolajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd megszórom őrölt paprikával,megsózom, rálocsolok 1 dl vizet és fedő alatt 5-6 percig főzöm.
Egy másik edényben kevés olivaolajon megpirítom a fokhagymát, fagyosan beleöntöm a tenger gyümölcseit, megsózom, majd 1-2 perc múlva külön tányérra szedem, a fokhagymás lét az alapléhez öntöm. Hozzáadom a rizst és a halászlé alapot, felöntöm egy kevés vízzel, beleszórom az apróra vágott petrezselymet, megsózom és fedő alatt puhára főzöm.
Amikor kész, tűzálló tálba helyezem, a tetejére halmozom a tenger gyümölcseit, majd néhány percre a sütőbe teszem.
Citromgerezdel tálalom.
34. Budapest Borfesztivál – szeptember 11-14.
-
BUDAPEST BORFESZTIVÁL – Budapest Borfesztivál, 2025. szeptember 11-14.
között, a Budavári Palota teraszain. Szeptemberben ismét emeljük
poharainkat a Bud...
3 hete
0 HOZZÁSZÓLÁS:
Megjegyzés küldése