Hozzávalók:
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1 kisebb fej vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 evőkanál őrölt pirospaprika
10 dkg rizs (fejenként)
1 doboz halászlé alap
tenger gyümölcsei
olivaolaj
só
Elkészítés:
Olivaolajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd megszórom őrölt paprikával,megsózom, rálocsolok 1 dl vizet és fedő alatt 5-6 percig főzöm.
Egy másik edényben kevés olivaolajon megpirítom a fokhagymát, fagyosan beleöntöm a tenger gyümölcseit, megsózom, majd 1-2 perc múlva külön tányérra szedem, a fokhagymás lét az alapléhez öntöm. Hozzáadom a rizst és a halászlé alapot, felöntöm egy kevés vízzel, beleszórom az apróra vágott petrezselymet, megsózom és fedő alatt puhára főzöm.
Amikor kész, tűzálló tálba helyezem, a tetejére halmozom a tenger gyümölcseit, majd néhány percre a sütőbe teszem.
Citromgerezdel tálalom.
PANNON BORMÍVES CÉH – Gere Andrea az új elnök
-
PANNON BORMÍVES CÉH – A Pannon Bormíves Céh Egyesület tisztújító
közgyűlésén Gere Andreát (Gere Attila Pincészet, Villány) választották meg
elnöknek. Ger...
2 napja
0 HOZZÁSZÓLÁS:
Megjegyzés küldése