2009-07-17

Minestrone


Hozzávalók
Leveszöldség: sárga – és fehérrépa, karalábé, zellergumó
Zellerlevél
Petrezselyem
Gomba
Hagyma
Fokhagyma
Kukorica
Sajt
Tészta: nagyon apró kockák vagy masni, a lényeg, hogy picik legyenek
Paradicsompüré vagy paradicsomlé
Só, bors, pici: majoranna, szerecsendió, kurkuma, köménymag (ezeket teatojásba teszem)

Rakhatunk bele bármilyen zöldséget, pl.: padlizsán, cukkíni, karfiol, brokkoli, stb.


Elkészítés

A hagymát kevés olajon megdínsztelem, rádobom a fokhagymát, utána a karikákra vágott répákat (ha nem szereti a fehér répát, akkor azt egészben is adhatja a levesbe, én úgy szoktam, csak az íze kedvéért :-) ), és párolom egy kevés ideig, utána rakom bele a kockákra vágott gombát, sózom, borsozom és így is párolom pár percig. Ezután vízzel felengedem, a fűszereket (teatojást) beleteszem, a zellerlevelet és petrezselymet, zellergumót és karalábét is és főzöm kb. fél órát. Úgy félidőben teszek bele 1 leveses kanál paradicsompürét vagy 2 kanál paradicsomlét és sózom még, ha kell. Utoljára rakom bele a kukoricát és a tésztát és még 10 percig főzöm.

Megjegyzés

Reszelt sajtot teszek a tányérba és erre merem a forró levest.

0 HOZZÁSZÓLÁS:

Megjegyzés küldése

 

Szegedi Szemek Olvasói

Szeged a térképen

 

SZEGEDI SZEMEK - DESIGNED BY APÁT LAJOS