2010-02-25

Rozsos kenyér dióval és mákkal



Hozzávalók:
1 kg rozsos sütőliszt
1 cs. szárított élesztő
1 evőkanál só
1 teáskanál cukor
1 ek. lenmag
3 evőkanál mák ( nem darált)
3dkg mazsola
10-15 dk dió, durvára vágva - ezeket a magokat ízlés szerint lehet módosítani.
1-2 ek. étolaj
6-7 dl langyos víz a gyúráshoz




Elkészítés:

Az összes hozzávalót szárazon jól összekeverem.
A vizet úgy adagolom hozzá, ahogy megkívánja, hogy sima tésztát kapjak belőle.
A dagasztótálban a végén ráöntök 1-2 kanál étolajat, hogy ne ragadjon.
10-15 percig meleg helyen kelesztem. Utána megnézem, megdagasztom még egyszer, ha nem elég sima és beleteszem a sütőformába. Kb. 1 órán át langyos helyen kelesztem.
Előmelegíett sütőben 230 fokon 10-15 percig felhúzatom, majd 160 fokon 40 percig sütöm, végül a tűpróba után még 100 fokon kb. 10 percig. (Jó, ha a sütőben van egy adag víz, ami közben párát biztosít.)
Kivéve megvizezem a tetejét, amitől fényes kérge keletkezik.



0 HOZZÁSZÓLÁS:

Megjegyzés küldése

 

Szegedi Szemek Olvasói

Szeged a térképen

 

SZEGEDI SZEMEK - DESIGNED BY APÁT LAJOS