Hozzávalók:
20 dkg sovány túró (lehetőleg finom szemcsés, vagy törjük át)
10 dkg cukor
8 ek olaj
6 ek tej
1 tojás
1 cs vaníliacukor
1 csipetnyi só
40 dkg liszt
1 cs + 2 tk sütőpor
mazsola a szemekhez
mázhoz: 4 ek citromlé, 15 dkg porcukor
továbbá liba alakú tésztaszaggató (vagy sablon)
Gyorsan el tudjuk készíteni akár gyerekeinkkel együtt is.
Elkészítés:
A túróhoz fokozatosan adjuk hozzá az olajat, tejet, cukrot, vaníliacukrot és a sót. Ezután tegyük bele a sütőport majd a liszt 2/3-át, keverjük el. A maradék 1/3 liszttel kézzel gyúrjuk jól össze (ezt a részt a gyerekek imádni fogják).
Lisztezett deszkán a tésztát 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Vágjuk ki a libákat , majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Szemként tegyük a libákra egy-egy mazsolát.
Előmelegített, 200 fokos sütő középső részén 12-15 percig sütjük. Ha túlzottan bebarnulnának, a sütési idő végén tegyünk a libákra alufóliát.
A kihűlt libákat a citromlé+porcukor mázzal kenjük be.
Amit a Márton napról tudni szeretnél megnézheted itt.
Puli és Juhász – pesti csárda a belvárosban
-
PULI és JUHÁSZ – Harcsapaprikás, túrós csusza és aranygaluska –
juhászbölcsességgel tálalva, puli-lelkesedéssel fűszerezve. A Dob utca és
Síp utca sarkán...
1 hete
0 HOZZÁSZÓLÁS:
Megjegyzés küldése