Hozzávalók:
10 tojás,
2 ek. majonéz,
2 ek. cukor,
1,5 dl tejföl,
1 ek. mustár,
petrezselyem só, bors
Elkészítés:
A tojásokat megfõzzük, hosszában kettévágjuk, kivesszük a tojassárgáját, összetörjük majd összekeverjük a tejföllel, majonézzel, cukorral, kis csipet sóval, és kis csipet borssal. Ha összekevertük, akkor a kapott masszát beletöltjük a fél tojásfehérjékbe, és egy nagy lapos tálra fejjel lefelé fordítjuk.
Francia, vagy hússaláta alapra rakhatjuk, készíthetünk hozzá tartármártást is vagy mivel általában marad ki massza azt is a tetejére locsolhatjuk
A tölteléket variálhatjuk is a magunk ötletei szerint.
Néhány példa:
1. Tojássárga kolbász vagy sonka, majonéz, tejföl, só, bors.
2. Tojássárga, májkrém, só, bors, mustár, majonéz, petrezselyemzöld.
3. Tojássárga fôtt, vagy sült csirkemáj, besamel, fûszerek.
4. Tojássárga, reszelt sajt mustár, bors, majonéz, tejföl, ,
5. Tojássárga olajos hal vagy kevés szardellapaszta, majonéz, fûszerek
Díszíthetjük apróra vágott petrezselyemmel megszórva, retekkel, koktél paradicsommal, paprika karikákkal uborkával, olajbogyóval, pirosarannyal, salátalevelekkel stb. Rajzolhatunk rá arcot, készíthetünk belôle állatfigurákat esetleg, így a gyerekek is nagyobb kedvvel fogyasztják.
PANNON BORMÍVES CÉH – Gere Andrea az új elnök
-
PANNON BORMÍVES CÉH – A Pannon Bormíves Céh Egyesület tisztújító
közgyűlésén Gere Andreát (Gere Attila Pincészet, Villány) választották meg
elnöknek. Ger...
3 napja
0 HOZZÁSZÓLÁS:
Megjegyzés küldése